Huset

Ydun Forsamlingshus

Forsamlingshuset ”Ydun” blev bygget af frivillige lokale kræfter i 1904. Det første værtspar hed Maren og Peder Sørensen Ligaard. De var værtspar fra 1904 – 1908. Siden er huset ombygget og renovereret flere gange. Det har i tidens løb lagt gulv og rum til et utal af gymnastikopvisninger, dilettantforestillinger, høstballer, fastelavnsfester og endnu flere private fester.

Forsamlingshuset er ejet af et f.m.b.a. (forening med begrænset ansvar) som hedder Ydun forsamlingshus. Har man lyst til at støtte forsamlingshuset kan man for kr. 100 blive medlem af foreningen for livstid. Medlemskabet giver stemmeret til den årlige generalforsamling.

En separat støtte-forening ”forsamlingshuset Yduns venner”, yder en stor og frivillig hjælp med de arrangementer der over tid finder sted i forsamlingshuset. Overskuddet herfra går til vedligeholdelse af huset, så det fortsat kan være pænt og præsentabelt for lejerne og deres gæster.
Hvis der er interesse for at være medlem af denne forening er der, mod et beskedent medlemsbidrag (kr. 125,00 pr. år), mulighed for det. Den til en hver tid fungerende formand kan kontaktes herom.